Publicerad den

Unboxing Eventvåffeljärnet

Då var det dags att packa upp första leveransen av ett Eventvåffeljärn för lilly våfflor.

Själva våffeljärnet låg i en skapligt stor låda där hela våffeljärnet var paketerad formsprutadskum

2013-04-15 11.12.00

Snyggt paketerad med garantibevis, användarmanual och ett par våffelvantar.

Jag började med att ta bort tejpen som håller fast hela paketet med information. Efter detta så drog jag av skyddsplasten för den rosfria metallen, det satt på toppen båda sidorna och längst bak.

Enligt bruksanvisningen för våffeljärnet så börjar vi med att bränna av industrifettet från laggarna, detta görs genom att sätta termostaten på 220 grader och låta den stå öppen i 30 minuter för att detta ska brännas bort, efter detta så sprejar jag två gånger med våffelsprejen för att skapa en ny fet yta.

Notera att våffeljärn med keramiska laggar ska inte vara hopfällt under drift, utan laggarna ska vara öppna när de är varma, så håller de längre.

Nu var det dags att provköra lite våfflor, jag blandade ett kilo vaffle-ready-mix med 425 ml vatten med en stavmixer, provade även med vanlig visp, vispade på till att smeten blev glansig och jämn, smeten är skapligt tjock och liknar sockerkakssmet.

Jag sänkte värmen till 200 grader (190 ska fungera bra med) lade en sträng av smet tjock som en vanlig grillkorv, på med en våffelpinne på sin plats och stängde laggen och gräddade en minut. Jag använde digitaltimern, där jag ställt den på en 1.00 minut, tryckte på start och väntade. Själva timern är som en äggklocka den räknar ner till 0 och ger ifrån sig en trudelutt.

Jag öppnade våffeljärnet och tog ut lilly-våfflorna, våfflorna är nu skapligt mjuka och varma, la dem på ett grillgaller för att snyggas till, jag klippte bort några fransar och ställde upp dem i våffelstället.

2013-04-15 18.07.412013-04-16 20.34.55

Några hällde  jag chokladtopping på och rullade i kulört strössel, andra hällde jag hallonsylt på ena sidan.

Enligt mina första försökskaniner barn 6-13 år, som käkade pinnvåfflor till middag idag, de blev ”proppmätta” efter 5 stycken pinnvåfflor vilket de var väldigt förvånade själva över. Våfflorna fick högsta betyg. Våfflorna smakar som en korsning mellan våfflor och sockerkaka med en svag doft av vanilj.