Publicerad den

Introduktion till Waffle Maker Rota one/twin med Brussels Waffle Mix

Våffeljärn Rota Twin Set

Waffle Make Rota One / Twin

Slå på våffeljärnet, det tar en ~15 minuter att få den varm, låt lagarna vara stängda. Ställ in timern att grädda på 3.30 till att börja med, gör det med pilarna på framsidan.

Brussels Waffle Mix

Blanda 1 Kg mix med 15 dl vatten, mixa gärna med stavmixer 1-2 minuter, låt smeten stå  en 10~15 minuter för optimalt resultat, bakpulvret behöver arbeta.

Att grädda en våffla

Öppna laggarna och spreja lite lätt med oljesprej, den är för att inga bakningsrester ska fastna på nästa våffla, så varje våffla är optimal, dessutom bränner inte socker fast lika lätt och behovet av att göra rent våffeljärnet regelbundet minskar radikalt.

Det går åt en ~2dl smet, häll på smet skapligt snabbt strax under kanten av laggen och stäng laggarna, se till att de sitter ihop ordentligt, starta timern, vänta 10 sekunder och vänd laggarna.

Våfflan är klar från 3 minuter, det går att grädda upp till 5 minuter, ju längre du gräddar mer vatten försvinner och ”frasigare” blir den. Mr. Waffle rek. 3.30 som optimal våffla, prova er fram, 1 Kg Brussels Waffle Mix räcker till 17 våfflor.

Tips

Lägga våfflan på ett galler för att svalna när den är klar, den fortsätter att ånga en stund till, lägger du den på en tallrik så kommer den bli mjuk på undersidan. Använder en våffelgaffel, plast pincett för att ta ut våfflan, våfflan är inte varmare än att man kan ta med fingrarna.

Tar du för mycket smet, så kommer det att pysa ut, det är OK, det är vad droppbrickan är till för, smeten som rinner ut tas lätt bort eftersom sidorna är i samma keramiska material. Tar du för lite så kommer ena sidan av våfflan inte vara komplett, den sidan läggs nedåt i såfall.

Att göra rent

Använd multicleanern på kallt våffeljärn, låt verka en 30 minuter och torka av, optimalt ät att värma laggarna till 40 grader och stänga av maskinen, och vända laggarna då och då, torka ur med papper använd den mjuka borsten för att ta bort resten.

/Lycka till!