Publicerad den

Test: Wilfa 623 Bell

WAS 623 Bell

Idag har vi testkört en Wilfa 623 Bell med Brussels Waffle Mix. Det tog dryga 4 minuter att värma upp våffeljärnet, när den hade nått sin måltemperatur pep Wilfa 623 Bell två gånger, vi ställde vredet till termostaten på #6 och stämde av med infrapistolen att laggarna landade på 203-205 grader, vilket är ”lagom”. Vi blandade vår Mr. Waffle våffelmix enligt recept och lät den dra en 5-6 minuter. Vi testade medföljande ösa som skulle ge exakt mängd smet, den ger väldigt för mycket smet visade det sig, 2/3 av sleven skulle vara lagom, ska prova vår egen ÖSA att jämföra med. Själva laggarna i Wilfa 623 är koniska vilket gör att smeten samlas i mitten och trycks upp mot kanterna där det finns ångventiler, smidigt. Wilfa 623 Bell piper när våfflan är klar, vilket beroende på mängden smet varierade mellan 1.40-1.50 min, vilket är helt godkänt. Men om den håller att använda i ett Café på daglig bas låter vi vara osagt, men som våffeljärn för ett alternativ glutenfri våffla när sådan efterfrågas funkar den säkert utmärkt till.