Publicerad den

Test: Fritel CW 2436

Idag har vi testkört en Fritel CW 2436 med stekplatta 4 x 7 med Brussels Waffle Mix. Vi ställde vredet till termostaten på #6 (max). Det tog dryga 5 min och 30 sek att värma upp våffeljärnet, när den hade nått sin måltemperatur så slocknade den gröna pilotlampan. Vi kontrollerade med infrapistolen att laggarna landade på 203-205 grader, temperaturen var hyggligt jämn över hela stekplattan.

Dessa stekplattor i aluminium är tjockare än det vi sett tidigare, vilket medger bättre värmefördelning. Vi blandade vår Mr. Waffle Brussel våffelmix 1,2L/1KG och lät den dra en 5-6 minuter. Vi valde en ösa som rymmer 35ml. Själva stekplattan har ett klassiskt ”Belgiskt” mönster 4 x 7 och är löstagbara, teflonbehandlade och dessutom diskmaskinsäkra. Vi ställde nedräkningstiden till 2 min och 30 sek för att få optimalt resultat.

Den här gräddar två Brusselvåfflor med måtten 150 x 85 x 17 mm vilket är enligt vår erfarenhet tillräckligt för att det ska upplevas som en fullstor våffla (norm 160 x 100 x 24) så det är helt OK. Den färdiga våfflan väger in med receptet enligt ovan på 35 gram. Vi antar att detta skulle innebära ca. 600 våfflor per 10KG säck Brussels Waffle Mix därmed ge ett pris på 1,22 kr/våfflan.

Eftersom vi kan grädda våra Mr. Waffle Brusselvåfflor i detta våffeljärn så är den är kombinationen ”köpcentrumsäker”. Köpcentrumsäker innebär att kombinationen lämnar endast ifrån sig vattenånga, att jämställa med att koka kaffe.

Vi kallar detta våffeljärn för semi-professionellt, ett bättre våffeljärn för konsumenter. Det betyder att det ges ingen garanti vid användandet professionellt som exempelvis ett café.