Publicerad den

Åtgärder beträffande Covid-19

Med hänsyn till kunder, leverantörer, varandra och samhället har vi sedan i förra veckan starkt begränsat alla fysiska möten, externt och internt.

Vi gör detta för att vi tillsammans ska försöka fördröja spridningen av coronaviruset framöver, underlätta för sjukvården och för att skydda personer i riskgrupper.

För några produkter/produktgrupper har vi ovissa leveransdatum, detta beror på att det varit begränsad produktion i spåren av den globala smittspridningen.

Vi är som ni andra beroende av andras tjänster för att kunna bedriva vår verksamhet. Vi köper varor från olika länder och här kommer en liten sammanställning om hur läget ser ut för oss och hur detta påverkar våra leverantörer.

UPPDATERAT 2020-05-04

Belgien
Vår Mr. Waffle Belgiska våfflor, crepe, pancake tillverkas där. Även Mr. Waffle fryst våffeldeg, samt Lotus Biscoff än så länge fungerar allt normalt.

Danmark
Vi köper Arla Matilde och det mesta av Slush kommer från Danmark, än så länge fungerar allt normalt.

Frankrike
Vi köper Krampouz därifrån, vi fick besked 4/5 att de öppnar 6/5 och börjar processa orders.

Italien
Vi köper BRAS därifrån, de har stängt och vi kommer inte få några leveranser därifrån. Nutella, Comprital & Nutkao levereras som vanligt.

Spanien
Vi köper BLANCO därifrån, har precis som Frankrike stängt ner. Vi har inte fått någon information när de kommer tillbaka igen.

Storbritanien
Vi köper Sephra från Skottland, än så länge fungerar allt normalt.

Sverige
Våra Mr. Waffle glutenfria, laktosfria, plantbaserade produkter tillverkas här än så länge fungerar allt normalt. NIC har produkter på lager men en hel del tillverkas i Norge, så vi får se hur det utvecklas. Popz fungerar normalt än så länge.

Turkiet
Vi köper Loventi därifrån, , vi fick besked 5/4 att de stänger tillsvidare

Tyskland
Vi köper Neumärker & Dawn Foods därifrån, än så länge fungerar allt normalt.

USA
Vi köper Gold Medal därifrån, än så länge fungerar allt normalt.

Vår egen lagersituation är mycket god. Vi kommer efter bästa förmåga hålla er informerade löpande här i detta inlägg.