Publicerad den

Leveranstider under pandemin

För några produkter/produktgrupper har vi ovissa leveransdatum, detta beror på att det varit begränsad produktion i spåren av den globala smittspridningen.

Vi är som ni andra beroende av andras tjänster för att kunna bedriva vår verksamhet. Vi köper varor från olika länder och här kommer en liten sammanställning om hur läget ser ut för oss och hur detta påverkar våra leverantörer.

UPPDATERAT 2021-07-30

Belgien
Vår Mr. Waffle Belgiska våfflor, crepe, pancake tillverkas där. Även Mr. Waffle fryst våffeldeg. Lotus Biscoff har haft problem att få fram produkter, upp till en månad extra än normalt.

Danmark
Vi köper Arla Matilde och det mesta av Slush kommer från Danmark, än så länge fungerar allt normalt. Priserna på råvaror som socker bland annat för slush har ökat rejält. Leveranstider av Milkshake & Låglaktos Mjukglass.

Frankrike
Vi köper Krampouz, frysa Le Monde de Crepes, Rollergrill därifrån. Krampouz har för närvarande 2 månaders ledtid.

Grekland
Här tar man industrisemester hela Augusti (fast efterfrågan är stor), så alla orders fram till idag levereras ut i September. Detta påverkar våra kexrullar.

Italien
Vi köper Nutella, Comprital, Techfood & Nutkao levereras med vanliga ledtider.

Spanien
Vi köper frysta Churros därifrån, ledtider är normala. Efterfrågan är stor så det kan hända att vi inte hinner med.

Nederländerna
Vi köper Dawn från Nederländerna/UK, än så länge fungerar allt normalt. Koppen muggar har förlängda leveranstider samt prishöjningar på +30% dels tillgången på råvaror men främst transportkostnader från Asien.

Sverige
Våra Mr. Waffle glutenfria, laktosfria, plantbaserade produkter tillverkas här än så länge fungerar allt normalt, efterfrågan på dessa produkter framförallt vår Vegan & Glutenfri ver2 är långt över förväntan. NIC har produkter på lager men en hel del tillverkas i Norge, produkter kommer och går. Popz fungerar normalt än så länge, 4oz Naks-Pack finns inte med i sortimentet under 2021

Taiwan
Våra popping Bobas kommer från Taiwan, på grund av ökade kostnader för transport från Asien och efterfrågan så sopade vi rent lagret med dessa i Juni, vi hoppas att vår order landar in mitten av Augusti. Det kommer då bli tilldelning med max 2 lådor av varje smak, per ordertillfälle. Utöver Frozen Yoghurt så har det startat upp nya Bubble Thé ställen.

Turkiet
Vi köper Loventi därifrån, ledtider är 2-3 månader just nu.

Tyskland
Vi köper Neumärker & Dawn Foods därifrån, än så länge fungerar allt normalt, ledtiden är runt 1 månad från Neumärker som dessutom har tillsvidare en tillfällig extra kostnad på +5% för ökade kostnader för råvaror.

Vi försöker i rimligaste möjlighet att jämna ut och göra så gått det går för att bibehålla hög leveranssäkerhet.