Belgiska Våfflor, Provpåse 1kg

79 kr

Artikelnr: PROVPÅSE Kategori:

Beskrivning

En komplett mix för att bereda Belgiska Våfflor av Brussels typ, utan att lägga till färska ingredienser, blandats endast med vatten. Denna är främst till för vändbara våffeljärn, mycket produktiv mix, ger upp till 300 våfflor per säck om 10 Kg. Det går utmärkt att grädda i vanliga järn med, notera att receptet kan skilja sig åt då.

Recept (utgångspunkt)

Beroende på fabrikat av Belgiskt våffeljärn, storlek på Belgisk våffla & beläggning så får du prova dig fram med inblandning av vatten.

Tillredning

  • Mixas med maskin/stavmixer i till den är slät, 1-2 minuter
  • Låt stå i ~10 minuter för bästa resultat (det börjar bubbla om smeten)
  • Temperatur 200 grader (utgå från detta).
  • Bakas i ~2 min 30 sek med 1,5l vatten
  • Bakas i ~2 min 20 sek med 1,3 l vatten

Innehållsförteckning

  • VETEmjöl, vegetabiliskt fett (palmolja), VETEstärkelse, skumMJÖLKspulver, emulgeringsmedel (E472a, E472b),  ÄGGpulver, socker, bakpulver (E500, E450a), salt, vanillin, SOJAlecetin (E322)

Produkten går att få laktosfri, då som beställningsvara om minst en pall 540-660 kg.

Allergener

  • Gluten av vete
  • Mjölk
  • Ägg
  • Soja

Dessutom GMO fri  enligt 1829/2003/EG & 1830/2003/EG.

Näringsvärde

  • Energivärde per 100 gr:  421 Kj / 1775 kcal
  • Kolhydrater 66,1
  • Fett 12,4 (Varav mättat 5,4)
  • Socker 8.4
  • Salt 2,2
  • Proteiner 1.6

Detta historiska recept från Bryssel, utvecklad av en Belgisk våffelspecialist, mjuk och luftig insida, väldigt krispig utsida. Typ som svenska frasvåfflor, kalasgoda. Våfflan är inte i sig speciellt söt eller salt, så den passar till att lägga mat på med som exempelvis rökt lax och pepparrotscrème, för fler receptförslag hittar du här, ju mindre inblandning av vatten ju mer salt kommer den bli.

Mer information

Vikt1 kg