Beskrivning
I vissa områden i Italien är faktiskt mer vana att ösa med en glasskopa snarare än en spatel. Speciellt i norra delen av landet är glasskopor mycket vanliga, men överlag de flesta gelatobutiker normalt använder glasspatlar.
Här är några för- och nackdelar:
Glasspatel:
- Dessa används ofta i Italien och runt om i världen, särskilt för att skilja skopglass från gelato
- De gör ditt liv enklare om du vet hur du portionerar rätt
- Mycket mer flexibel
- Du kan lämna dem i tråget så att det inte behövs ett vattenbad som för glassskopor
- Lättare att rengöra
- De är svåra att använda på våffelstrutar och kräver omfattande träning och övning
- Gelato måste ha rätt serveringstemperatur annars kan spateln böjas och gå sönder
Glasskopa:
- Mer används för skopglass
- Använd olika storlekar så träning är ganska enkelt
- Portionskontroll och bättre konsistens
- Mycket enklare att använda, allt som kräver en bollform.
- Inte lika lätt att förvara, kan behöva ordentligt och vattenkontakt är fruktansvärt för glass, skapar iskristaller
- Måste torkas mycket väl innan om den kommer från vattenbadet
- Svårare att rengöra utan diskmaskin
Båda är mycket viktiga i din glassbar så se till att bestämma vad som är bäst för dig.