Rea!

Glasspatel Gelato

99 kr

Spatel anpassad för Gelato (italiensk glass med lägre temperatur och annan struktur).

I lager (kan restnoteras)

Lägg till i önskelista
Lägg till i önskelista
Artikelnr: 28-659 Kategorier: ,

Beskrivning

I vissa områden i Italien är faktiskt mer vana att ösa med en glasskopa snarare än en spatel. Speciellt i norra delen av landet är glasskopor mycket vanliga, men överlag de flesta gelatobutiker normalt använder glasspatlar.

Här är några för- och nackdelar:

Glasspatel:

  • Dessa används ofta i Italien och runt om i världen, särskilt för att skilja skopglass från gelato
  • De gör ditt liv enklare om du vet hur du portionerar rätt
  • Mycket mer flexibel
  • Du kan lämna dem i tråget så att det inte behövs ett vattenbad som för glassskopor
  • Lättare att rengöra
  • De är svåra att använda på våffelstrutar och kräver omfattande träning och övning
  • Gelato måste ha rätt serveringstemperatur annars kan spateln böjas och gå sönder

Glasskopa:

  • Mer används för skopglass
  • Använd olika storlekar så träning är ganska enkelt
  • Portionskontroll och bättre konsistens
  • Mycket enklare att använda, allt som kräver en bollform.
  • Inte lika lätt att förvara, kan behöva ordentligt och vattenkontakt är fruktansvärt för glass,  skapar iskristaller
  • Måste torkas mycket väl innan om den kommer från vattenbadet
  • Svårare att rengöra utan diskmaskin

Båda är mycket viktiga i din glassbar så se till att bestämma vad som är bäst för dig.

Ytterligare information

Vikt 1 kg