Levain Surdegsbröd, All-in Brödmix, 2.5kg

158 kr

För luftigt surdegsbröd baserat på råg och vete, med mjukt inkråm och härlig surdegsmak.

Beställningsvara eller brist, sätt upp produkten på bevakning nedan, eller kontakta oss på info@fun-food.se

Skicka e-mail när den finns i lager

Lägg till i önskelista
Lägg till i önskelista
Artikelnr: 25000220 Kategori: Etikett:

Beskrivning

All-in Brödmix för Surdegsbröd

Ingredienser: vetemjöl, rågmjöl, 10 % rågsurdegspulver, vegetabiliskt fettpulver (palm), dextros, salt, torrjäst, vetegluten, sojamjöl, mältat vetemjöl, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra och enzymer.

Egenskaper brödmix

  • Lämplig för tillagning i bakmaskinen och ugnen.
  • Tillsätt bara vatten
  • Innehåller endast naturliga ingredienser
  • Förpackad i hermetiskt tillsluten dammfri folie för optimalt skydd och hållbarhet

Brödmix förberedelse i bakmaskin

Mät försiktigt upp blandningen och vattnet och häll ingredienserna i karet. Välj ett program på 2 till 4 timmar. Tryck start’. Efter slutsignalen, låt brödet glida ut ur karet. Låt svalna på galler.

Brödmix förberedelse för hand

Mät blandningen och vattnet noggrant. Knåda i 20 minuter till en smidig deg för hand eller med en brödmaskin. Eller knåda i 10 minuter med en matberedare. Täck degen med matfilm. Låt jäsa i 40 minuter i rumstemperatur. Platta ut degen med händerna och ge den den form du vill ha. Lägg den i en smord ugnsform eller på en plåt. Täck igen och låt jäsa i rumstemperatur tills den fördubblats i volym (ca 40 minuter). Värm ugnen till 220°C. Grädda brödet i ca 30 minuter i 220°C. Ta bort den från bakformen och låt den svalna på galler.

Brödmix Näringsvärde

1455 kj/344 kcal
Fett 3,6
Var av mättat fett 1,8
Kolhydrater 64,1
Var av socker 3,2
Fiber 4,8
Protein 11,5
Salt 1,6

Mer information

Vikt 3 kg