Rea!

Levain Surdegsbröd, All-in Brödmix, 2.5kg (BF08NOV23)

20 kr

För luftigt surdegsbröd baserat på råg och vete, med mjukt inkråm och härlig surdegsmak.

Bäst före 8 november 2023

Endast 1 kvar i lager

Lägg till i önskelista
Lägg till i önskelista
Artikelnr: 25000220 Kategori: Etikett:

Beskrivning

All-in Brödmix för Surdegsbröd

Ingredienser: vetemjöl, rågmjöl, 10 % rågsurdegspulver, vegetabiliskt fettpulver (palm), dextros, salt, torrjäst, vetegluten, sojamjöl, mältat vetemjöl, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra och enzymer.

Egenskaper brödmix

  • Lämplig för tillagning i bakmaskinen och ugnen.
  • Tillsätt bara vatten
  • Innehåller endast naturliga ingredienser
  • Förpackad i hermetiskt tillsluten dammfri folie för optimalt skydd och hållbarhet

Brödmix förberedelse i bakmaskin

Mät försiktigt upp blandningen och vattnet och häll ingredienserna i karet. Välj ett program på 2 till 4 timmar. Tryck start’. Efter slutsignalen, låt brödet glida ut ur karet. Låt svalna på galler.

Brödmix förberedelse för hand

Mät blandningen och vattnet noggrant. Knåda i 20 minuter till en smidig deg för hand eller med en brödmaskin. Eller knåda i 10 minuter med en matberedare. Täck degen med matfilm. Låt jäsa i 40 minuter i rumstemperatur. Platta ut degen med händerna och ge den den form du vill ha. Lägg den i en smord ugnsform eller på en plåt. Täck igen och låt jäsa i rumstemperatur tills den fördubblats i volym (ca 40 minuter). Värm ugnen till 220°C. Grädda brödet i ca 30 minuter i 220°C. Ta bort den från bakformen och låt den svalna på galler.

Brödmix Näringsvärde

1455 kj/344 kcal
Fett 3,6
Var av mättat fett 1,8
Kolhydrater 64,1
Var av socker 3,2
Fiber 4,8
Protein 11,5
Salt 1,6

Ytterligare information

Vikt 3 kg