Svensk Vegan Glutenfri Våffelmix, 10kg

895 kr

Delbetalning från 104 kr/månad

Vegan Glutenfri Växtbaserad mix för våfflor och pannkakor, utan gluten, utan ägg & utan mjölk. Fri från mjölk, ägg och gluten.  Tillsätt endast vatten och eventuellt fett.

I lager (kan restnoteras)

Artikelnr: MWV10L038 Kategori:

Beskrivning

Bruksanvisning

Här är det viktigt att följa instruktionerna nedan för att du ska få bästa resultat. Vi har testat mixen i flera olika konsument och professionella våffeljärn med perfekt resultat.

OBS! Vispa mixen tjock med vatten, innan fett tillsätts.

Vegan Glutenfria Frasvåfflor (7-13mm höga)
Vispa 1kg mix med 1,8-L vatten i 2-3 min, så den tjocknar. Låt smeten svälla någon minut och tillsätt fett i smeten ca. upp till 4.5dl per 1kg mix och rör om igen. Du behöver inte ha ett fettat våffeljärn i gjutjärn. Kör du teflonbelagda stekplattor så kan minska fettet ner till 1 dl per 1kg mix, grädda  i 2.10 min i 200 grader.

Vegan Glutenfria Hotellvåfflor (ca. 15mm höga)
Vispa 1kg mix med 1.6L vatten i 2-3 minuter, så den tjocknar. och tillsätt 1dl olja per 1kg mix och vispa igen. Grädda i roterande hotellvåffeljärn utan fett, eftersom dessa är i teflon, grädda i 2-2.5min i 200 grader.

Vegan Glutenfria Belgiska våfflor (ca. 28mm gjutjärn)
Vispa 1kg mix med 1,5L vatten i 2-3 minuter, så den tjocknar. Tillsätt 1dl olja per 1kg mix och vispa igen. Grädda i valfria Belgiska gjutjärn. Här kan du välja att ha fett i smeten eller att använda utan fett och spray till våffeljärn med skiljespray. Detta beroende på vilken typ av våffeljärn och hur instekt det är. Grädda 2-2.5min i 200 grader.

Vegan Glutenfria Belgiska våfflor (ca. 28mm teflon/alu)
Tillsätt 10gr bikarbonat till 1kg mix och vispa med 1,5L vatten i 2-3 minuter, så den tjocknar. Tillsätt 1dl olja per 1kg mix och vispa igen, låt smeten vila 5 minuter. Grädda i Belgiska teflon/aluminiumjärn ca. 2.5min i 200 grader.

Vegan Glutenfria Pannkakor / Crepes
Vispa 1kg mix med 2-2,5L vatten i 2-3 minuter, så den tjocknar. Låt smeten svälla några minuter och rör om igen. Grädda någon till några minuter i het stekpanna, använd fett att steka i.

Vegan Glutenfria Amerikanska Pannkakor
Vispa 1kg mix med 1.5L vatten i 2-3 minuter, så den tjocknar. Grädda i någon  minut i het stekpanna till den fått fin färg, vänd på plätten och grädda till den får fin färg, använd gärna smör att steka i.

Ingredienser
Majsstärkelse, rismjöl, majsmjöl, potatisstärkelse, druvsocker, glutenfritt havremjöl, husk, emulgeringsmedel (E475, E471), bakpulver (E450, E500), salt, stabiliseringsmedel (E415).

Näringsvärde per 100g

  • Energi 1491kJ/351kcal
  • Fett 2,4g
    • varav mättat fett 0,1g
  • Kolhydrater 80,6g
    • varav sockerarter 8.3g
  • Protein 1,9g
  • Salt 1,5g

Exempelkalkyl frasvåfflor
Vegan Glutenfria Frasvåfflor enligt recept ovan inklusive fett i ett Wilfa WAS-623 (23cm stora frasvåfflor) ger ca. 30 våfflor, det resulterar i ca. 3 kr/st.

Jämförelsevis med andra aktörer
Denna våffelmix ger i princip samma kostnad per våffla som andra aktörers våffelmix, främst genom att den gör fler våfflor per kilo mix (+20%) och det går åt väsentligt mindre mängd med fett (-80%)

Många vanliga konsumentvåffeljärn som gör klassiska hjärtan använder mindre mängd smet, vilket ger då fler våfflor. Räknar vi på samma sätt (använder ett litet våffeljärn) som andra aktörer så gör denna mix 55 våfflor/kg.

Men, det finns mer!
Vi har bakat muffins och kladdkaka med mixen med, så denna mix kan du använda som basmix vid vegan & glutenfri bakning med.

Mer information

Vikt11 kg
Dimensioner390 × 290 × 215 mm