Beskrivning
Svenskproducerad Växtbaserad Mjukglassmix Vanilj för användning i mjukglassmaskin.
Förvaras i rumstemperatur. Hållbarhet 365 dagar, öppnad förpackning förvaras kylt och förbrukas inom en vecka.
Alla rester från tillverkningen återanvänds. 90% går tillbaka till våra åkrar, och 10% blandas ut och blir till djurfoder.
Allt vatten som används vid tillverkningen renas och återanvänds, vilket gör att vattenkonsumtionen blir så låg som möjligt.
Vi värnar om miljö och uppskattar allt det våra marker ger.
Ingredienser
Ingredienser: Vatten, havre (9%), socker, vegetabilisk olja (kokos), dextros, glukossirap,
emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), stabiliseringsmedel
(natriumalginat), sirap, salt naturlig arom.
Näringsvärde
Tillagningsstatus: | Tillagad | |
---|---|---|
Intagsrekommendation: | RDI | |
Basmängd: | Per 100 ml | |
Energi: | 630 kJ | |
Energi: | 150 kcal | |
Fett: | 5,0 g | |
– Varav mättat fett: | 4,5 g | |
Kolhydrat: | 24 g | |
– Varav sockerarter: | 21 g | |
Protein: | 0,5 g | |
Salt (SALTEQ): | 0,1 g | |
Fiber: | <0,5 g |
Tips!
Inställningar för din mjukglassmaskin, sänk temperaturen något jämfört med mjukglassmix baserad på mejeri, om du vill kan du öka pump så mycket du vill, men inte max så den blir som vispad grädde.
Vår erfarenhet är att mjukglassen ibland kan bli som pudding i förpackningen, speciellt om den varit med om temperaturvariationer upp och ned under förvaring och transport.
Det finns några knep om den är kall:
- Att ”massera” påsen innan man öppnar den
- Fyll upp behållaren med pumpröret isatt i priming-hålet, startar omröraren någon minut, då tunnar mixen ut sig snabbt, lyft upp pumpröret och prima (låt produkten rinna ner till cylindern)
- Att slå i mixen vid rumstemperatur, den ska förvaras i rumstemperatur