Om Mr. Waffle

Mr. Waffle sajten drivs av företaget Tjelvling FunFood AB. Företaget har funnits sedan år 2019. Vår första webbshop med e-handel startades redan 2002. www.mrwaffle.se är en av butikerna och lanserades i mars 2013.

Tjelvling FunFood

Vi importerar och marknadsför under det egna varumärket Mr. Waffle våffelprodukter och tillbehör för restaurang, café, kiosk, fastfood, föreningar och foodservice. Vi säljer även utvalda och beprövade produkter från bland annat Belgiska V&H Corp, Tyska Neumärker, Holländska Hendi, Skotska Sephra Europe, Franska Krampouz, Amerikanska Gold Medal, Hongkong PopCake och etc. Noga testat och utvalt av oss.

Vår Affärsidé

Mr. Waffle affärsidé bygger på att förenkla hanteringen av lättsålda produkter som våfflor (& tillbehör) genom att leverera utvalda produkter som kompletta lösningar av hög kvalitet och bistå våra kunder med bästa service.

Vårt sortiment

Mr. Waffle erbjuder ett brett urval av våffelprodukter och har ett heltäckande sortiment för din verksamhet. Vi samverkar med andra svenska grossister som Popz/FunFood, Runex, Primulator, Smaky, Tingstad för att erbjuda kompletterande produkter.

Vårt ansvar

Tjelvling Funfood är ansluten till

  • El-Kretsen för producentansvaret av elektriska (konsument)produkter och WEEE-direktivet
  • FTI (REPA) för producentansvar för insamlingen av förpackningar och plast SFS 2014:1073
  • Registrerad hos Miljöförvaltningen i Stockholm för import av livsmedel & gatuköksverksamhet

Försäkrade

  • Vi är försäkrade för vårt producentansvar med Länsförsäkringar

Egenkontroll

  • Ett system för egenkontroll av gatuköksverksamheten finns och denna inkluderar även mässor och provsmakningar och ambulerande verksamhet.

Tillverkning

  • Våra underleverantörer av livsmedel är certifierade enligt BRC (Globala standarden för livsmedelssäkerhet) och använder inte GMO (genetiskt modifierade organismer) grödor i tillverkningen. Alla produkter som tillverkas har unika batchnummer, där underleverantören sparar prov för varje tillverkning under produktens levnadslängd.

Märkning

  • Produkterna är märkta med en etikett där ingredienser och markering av allergener tydligt framgår med fetstil enligt informationsförordning (EU 1169/2011). Näringsdeklaration framgår av en livsmedelsbilaga. Notera att EU 1169/2011 förordningen är för konsumentprodukter som säljs i DVH eller mot storhushåll (skolkök, lunchmatsal & etc). Mr. Waffle levererar inga sådana produkter idag, endast mot resturang & café. Här räcker det med att ingredienserna finns på Svenska och finns med på följesedeln om etiketten är på annat språk.

Transporter

  • De transportörer vi använder är godkända för att transportera livsmedel, exempelvis DHL där våra paket har tydliga röda etiketter märka ”LIVSMEDEL” där då DHL inte blandar paket märkta med livsmedel med andra paket.

Lager

  • Lagret för våra livsmedel är godkända av Miljöförvaltningen i Huddinge.