- 7 dl mjöl
- 25 g jäst
- ½ tsk salt
- 3/4 dl strösocker
- 2 stora ägg
- 2,5 dl standardmjölk
- 125 gr flytande margarin
- 2 dl sodavatten
- 2 tsk vaniljsocker
Blanda margarin med mjölk och sodavatten, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll på mjölk och margarinblandningen till jästen är upplöst. Separera äggens gulor från vitorna. Blanda i äggulor, salt, socker, vaniljsocker och vetemjöl i mjölkblandningen. Rör till smeten är slät. Vispa äggvitorna med elvisp tills de blir ett hårt skum, vänd sedan i smeten. Täck över smeten och låt vila i kylskåp i 20 minuter. Grädda våfflorna, se till att laggen är smörjs mellan varje våffla.
Eller köp min färdiga Belgiska Våffelmix, blandas med vatten, klart!