Beskrivning
Donut mix av högsta kvalitet med svag vaniljsmak. 25 kg räcker till 600-700 munkar, beroende på hur stora du gör. Mixen blandas enbart med vatten i en matberedare, med vinge och inte visp.
Recept:
- 1 kg donut mix till 450 – 470 g vatten
Tillverkning:
- Degtemperatur 24°C
- Häll mixen i bunken och tillsätt vatten
- Blanda med vinge i 1 minut på låg hastighet, skrapa ned och blanda på mellanhastighet i ca 2 minuter
- Låt smeten vila i ca 10 minuter
- Fritera i RisoFritto vid 190°C i ca 45 sekunder på vardera sida
- Gör munkar av all smet inom 45 minuter
Innehållsförteckning
VETEmjöl, socker, vegetabilisk olja (raps), skumMJÖLKspulver, SOJAmjöl, bakpulver (E450, E500), ÄGGulepulver, salt, modifierad stärkelse (av VETE), aromämne, emulgeringsmedel (E322 SOJA), stabiliseringsmedel (E466).