Beskrivning
Pizzamjöl Capri = 12 gluten = 12/9 = 1,33 = 13,3% protein
PIZZA MED CAPRI PIZZAMJÖL
- 1000 gram vatten (temperatur 4°C), alltså 70% av mjölet
- 4-5 gram torr/färsk jäst
- 1550-1600 gram pizzamjöl
- 35 gram salt
- 40 gram extra virgin olivolja
Recept
- Häll vattnet i mixern
- Lös upp torrjästen i vatten (bättre vid 35°)
- Tillsätt jäst
- Blanda i 5 minuter
- Tillsätt allt mjöl
- Blanda i 5 minuter
- Tillsätt saltet
- Blanda i 5 minuter
- När degen nästan är klar, tillsätt olja och avsluta degen
- Lägg den färdiga degen på bordet och täck den med en plastduk
- Börja forma degen (storlek 180/220 gram) lägg dem i plastlådorna
- Vänta tills degen är 3 gånger större än i början
- Tillagning vid 320-350 ° C i 3-4 minuter