TIPO 00 POSITANO (W350), 25kg

527 kr

Mjöl erhållet från fraktioner av malningen av de bästa europeiska och nordamerikanska styrkorna. Motsvarar Napoletana Röd 5 Stagioni.

Beställningsvara eller brist, sätt upp produkten på bevakning nedan, eller kontakta oss på info@fun-food.se

Skicka e-mail när den finns i lager

Lägg till i önskelista
Lägg till i önskelista
Artikelnr: 1232-1324325 Kategori:

Beskrivning

Rekommenderas för dig som vill gynna degens mycket långa mognad, för en omisskännlig krispig och doftande pizza.

  • Jästid: 48/72 timmar
  • Flour Positano  13 gluten = protein 13/9= 1.44 x 10 = 14,4 % protein

PIZZA MED POSITANO PIZZAMJÖL

Mognad av degen H 24 vid 4 ° C

  • 1000 gram vatten (temperatur 4°C), alltså 76% av mjölet
  • 4-5 gram torr/färsk jäst
  • 1700-1750 gram Positanomjöl
  • 35 gram salt
  • 40 gram extra virgin olivolja

Recept

  • Häll vattnet i mixern
  • Lös upp torrjästen i vatten
  • Tillsätt jäst
  • Blanda i 5 minuter
  • Tillsätt allt mjöl
  • Blanda i 5 minuter
  • Tillsätt saltet
  • Blanda i 5 minuter
  • När degen nästan är klar, tillsätt olja och avsluta degen

 

  • Lägg den färdiga degen på bordet och täck den med en plastduk
  • Börja forma degen (storlek 180/220 gram) lägg dem i plastlådorna
  • Ställ lådorna i kylen vid +4°C
  • Efter att ha mognat i kylen i 24 timmar, ta ut lådorna ur kylen minst en timme innan (beror på temperatur och årstid)
  • Tillagning vid 320-350 ° C i 3-4 minuter

Ytterligare information

Vikt 25 kg