Beskrivning
Bruksanvisning
Vegan Glutenfria Pannkakor
Vispa 1kg mix med 2-2,5L vatten i 2-3 minuter, så den tjocknar. Låt smeten svälla några minuter och rör om igen. Grädda någon till några minuter i het stekpanna, använd fett att steka i.
Vegan Glutenfria Frasvåfflor
Vispa 1kg mix med 1,8-L vatten i 2-3 min, så den tjocknar. Låt smeten svälla någon minut och tillsätt fett i smeten ca. upp till 4.5dl per 1kg mix och rör om igen. Du behöver inte ha ett fettat våffeljärn i gjutjärn. Kör du teflonbelagda stekplattor så kan minska fettet ner till 1 dl per 1kg mix.
Vegan Glutenfria Hotellvåfflor
Vispa 1kg mix med 1.6L vatten i 2-3 minuter, så den tjocknar. Låt smeten svälla någon minut och tillsätt 1dl olja per 1kg mix och vispa igen. Grädda i roterande hotellvåffeljärn utan fett, eftersom dessa är i teflon.
Vegan Glutenfria Belgiska våfflor
Vispa 1kg mix med 1,5-1,6L vatten i 2-3 minuter, så den tjocknar. Låt smeten svälla någon minut och tillsätt 1dl olja per 1kg mix och vispa igen. Grädda i valfria Belgiska våffeljärn. Här kan du välja att ha fett i smeten eller att använda utan fett och spray till våffeljärn med skiljespray. Detta beroende på vilken typ du har.
Ingredienser
Majsstärkelse, rismjöl, majsmjöl, potatisstärkelse, glutenfritt havremjöl, husk, emulgeringsmedel (E475, E471), bakpulver (E450, E500), druvsocker, salt, stabiliseringsmedel (Xantangummi).
Näringsvärde per 100g
- Energi 1451kJ/343kcal
- Fett 1,8g
- varav mättat fett 0,2g
- Kolhydrater 78g
- varav sockerarter 2.4g
- Protein 2,7g
- Salt 2,1g