Publicerad den

Fetaste våfflan köper du av Mr. Waffle

2013-06-13 12.24.34

Eller ”the unboxing of Neumärker Waffle Maker Rota One

Det kanske inte ser ut så mycket för världen med produktbilder på webben. Men när jag idag packar upp en Waffle Maker Rota One med ”Amerikanskt” mönster för Belgisk Våfflelmix, så var jag helt tvungen att lägga ut en bild med en tändsticksask på laggen. 180 mm på diagonalen och 28 mm tjocka det är respekt.

Enligt anvisningen så ska det på 185 gr smet, gräddas i 3 minuter (lite till för mer genomgående fras) på 180 grader. Den här modellen har endast av och på så den ställer sig på 180-185 grader i vilket fall. Med 1,5 liter vatten på 1kg våffelmix, ger oss då 2,5KG smet, med 185 gr smet per våffla (dryga 2 dl) landar vi på 170 våfflor per påse (om 10 kg), i runda slängar mindre än 4 kr per våffla.

Smeten hälls på, väntar 10 sekunder och sedan vänder och gräddar klart. Vi börjar nu med att slå på den och vänta 30 minuter för att bränna av industrifettet och sedan sprejas på lite med oljesprej och se hur detta blir.

Vi provgräddade våfflor på 3.0, 3.5, 4.0 och 5.0 minuter. Testpanelen fastnade för dem på 3.5 minuter. Ju längre gräddning ju mer fras rakt igenom. Från 3.0 minuter är den frasig utanpå och mjuk inuti mot 5.0 minuter så blev den frasig rakt igenom, vilket faktiskt var för frasigt enligt panelen, knappt någon våffla kvar att äta.